HÅLLBARA MÅLTIDSUPPLEVELSER på Naturlogi

Skogen är vår restaurang och runt elden finns vår matsal. För måltidsupplevelser samlas vi i det vi kallar Gläntan eller vid vårt vindskydd Lyan. Här finns både lägereld, plats under tak och från hösten även möjlighet att komma in i Gläntan med en glasvägg mot väder och vind och en sprakande kamin som värmekälla.

Vi erbjuder både finmiddagar där ni blir serverade en 4-rätters meny och måltidsupplevelser där ni lagar maten själva över elden.

Måltidsupplevelserna går att boka året runt.

Råvaror och produkter från omgivningen
med skogen och elden som krydda.


Finmiddag

Sista lördagen varje månad händer något särskilt i skogen. Då dukar vi upp till finmiddag i Gläntan och med eldarna och skogen kring er blir ni serverade en 4-rätters middag i lyktornas sken. Råvarorna väljs efter säsong med gården och skogen som inspiration.

Denna middag kan även bokas av personer som inte bor i skogsrummen.

PRIS: 1 250 kr per person inkl. alkoholfritt dryckespaket.

Boka genom att välja datum nedan:

Är ni ett sällskap på fler än 4 personer kan vi även ordna andra datum, hör av er med er förfrågan.

Finmiddag jordärtskocksoppa

Matlagning över eld i skogen

Kom ut för en kväll eller en lunch i skogen med vänner, familjen eller kollegor. Ni kan antingen laga maten själva utifrån vår MENY eller boka vårt kolbullepaket där vi är med och lagar, dukar bordet och fixar efterrätt.

LAGA SJÄLV

Priserna är inkl. moms och gäller för hyra av platsen Gläntan eller Lyan för grupper från 4 personer som beställer mat utifrån vår MENY. Det är inte tillåtet att ta med egen mat men eftersom vi inte har något alkoholtillstånd är det tillåtet att ta med egen dryck.

Vad ingår och vad blir ert ansvar:
– Här kommer råvarorna väl förberedda i en korg och ni har bara sista steget, själva tillagningen kvar.
– Ni väljer mat från vår MENY. (maten ingår inte i priset nedan)
– Porslin, bestick och glas ingår.
– Ni städar platsen och samlar ihop disk och skräp på anvisade platser.
– Diskning ingår.
– Vi avgör om ni är i Gläntan eller Lyan.

PRIS Laga självaVARDAGHELG
(samt fredagskväll)
LUNCH
Mellan kl. 11-14
Mat levereras enligt önskemål
250 kr
350 kr
KVÄLL
Från kl. 17
(dämpad ljudvolym från 22)
Mat levereras 17:30
350 kr
550 kr

KOLBULLAR MED OSS

Den perfekta gruppaktiviteten och för er som vill ha lite mer hjälp i tillagningen. Går att boka från 6 personer till ca 20 personer. Här är vi med och lotsar er rätt bland eldar och kolbullepannor. Kolbulle är en klassiker på Naturlogi och vår absoluta favorit att laga i grupp, går att få vegans, vegetarisk, med fläsk och gluten eller laktosfri. Till efterrätt är det Hotamtotam med bär eller frukt i säsong (oftast rabarber, äpple eller blåbär). Drycker finns ett blandat utbud med bland annat folk- och lättöl från grannen Ölsbo.
Önskar ni att vi lagar något annat från MENYN går det såklart fint. Bara maila oss så kan vi komma med andra alternativ.

Vad ingår:
– Mat och dryck.
– Allt är förberett och framdukat inför tillagning.
– Vi instruerar och hjälper er igång och berättar samtidigt om oss, maten och råvarorna.
– Ni äter kolbullarna vartefter de är redo.
– Vi ordnar kaffe och efterrätt.
– Vi tar hand om all disk och plockar av bordet.

PRIS kolbullar med ossVARDAGHELG
(samt fredagskväll)
LUNCH
Mellan kl. 11-14
Tidsåtgång ca 2 h
495 kr/person
550 kr/person
KVÄLL
Från kl. 17
(dämpad ljudvolym från 22)
550 kr/person
595 kr/person

Kolbulle över eld

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig.
Dryck: Vi har inget alkoholtillstånd men en rad trevliga alkoholfria alternativ samt folköl från vår granne Ölsbo.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

  • Kanelbullar över eld
    Kanelbullar över eld är otroligt gott, förbereds hemma och tillagas utomhus.
  • Pulled lamb
    Pulled lamb är en smarrig het lammgryta som kokas till köttet faller isär och gärna äts i bröd med goda tillbehör.
  • Hotam Totam
    Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
  • Pinnbröd
    Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
  • Pastasås med kantareller
    Perfekt när du hittat kantareller eller annan god svamp i skogen.