fbpx

FOREST, FOOD & FIRE

HÅLLBARA MATUPPLEVELSER på Naturlogi

Elden sprakar och dofterna från er middag sprider sig i skogen. Att laga mat över elden är något speciellt och ett fantastiskt sätt att uppleva skogen och naturen.

Genom råvaror och produkter från trakten och med skogen och elden som krydda blir maten extra god.

MATUPPLEVELSER

Hos oss får ni något mer än en måltid, här får alla sinnen vara med och ni kan själv välja om ni vill vara delaktiga i matlagningen eller bara låta er serveras. Menyn och metoder anpassas alltid efter era behov och säsong med hållbara råvaror och elden i centrum. Hör av er även om ni har andra önskemål än uppläggen nedan.


TILLSAMMANS RUNT ELDEN

Tillsammans lagar vi en tvårätters middag. Vi använder olika redskap och tekniker som anpassas efter dagens meny där elden såklart finns med. Vi är utomhus hela tiden och maten äts runt elden, så tänk på bra bra kläder och skor.
530 kr per person, dryck tillkommer.
6-10 personer.

VI FÖRBEREDER – NI LAGAR

Perfekt när ni vill komma ut men inte orkar styra med förberedelser eller komma på vad ni ska laga. Här kommer ni ut i skogen till en garanterat egen eldplats, vi förbereder en tvårätters middag som bara är att tillaga.
Ni är ute hela tiden så kläder efter väder.
390 kr per person, dryck tillkommer.
Minst 4 personer, max lite flexibelt.

MIDDAG I MOSSAN

Här får ni garanterat en enskild och unik upplevelse mitt i skogen. Vårt skogsrum Mossan är på vintern omgjort till matsal med plats för 8 personer. Här finns ingen el eller värme, vi tänder lyktor och ljus inomhus och låter elden lysa upp på utsidan. Tänk på att klä er varmt!
Maten lagas utanför, ni hjälper till så mycket ni vill.
När maten är serverad lämnas ni i skogen och kan sitta hur länge ni vill.
750 kr per person, dryck tillkommer.
4 – 8 personer

Matupplevelser kan bokas under september till april. Genomförs även vid lite ruskigare väder men är det ihållande regn, väldigt många minus eller storm ställer vi in. Tänk på bra kläder!
Bokningsförfrågan via mail.

Att laga mat över elden är ett äventyr, ibland tappar man en korv, bränner en smet eller grillar upp ett pinnbröd. Det hör till och gör det hela lite roligare.

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig.

Övrig specialkost: Vi försöker så gott vi kan anpassa maten och råvarorna efter dina önskemål. Säg till när du bokar din upplevelse om du vill ha den vegetarisk eller vegansk, det är inga problem!

Dryck: Vi har inget alkoholtillstånd men en rad trevliga alkoholfria alternativ samt folköl från vår granne Ölsbo.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

  • Hotam Totam
    Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
  • Pinnbröd
    Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
  • Pastasås med kantareller
    Perfekt när du hittat kantareller eller annan god svamp i skogen.
Back to Top