fbpx

FOREST, FOOD & FIRE

HÅLLBARA MATUPPLEVELSER på Naturlogi

Elden sprakar och dofterna från er middag sprider sig i skogen. Att laga mat över elden är något speciellt och ett fantastiskt sätt att uppleva skogen och naturen.

Genom råvaror och produkter från trakten och med skogen och elden som krydda blir maten extra god.

Matupplevelser går att boka året runt, kontakta oss på info@naturlogi.se för mer info och bokning. Priserna gäller på helger och kvällstid för 6-10 personer, är ni fler än 10 eller vill boka vardagslunch, be om prisuppgift.


KOLBULLE ÖVER ELDEN

Dofterna sprider sig i skogen och fläsket i kolbullepannorna fräser innan vi häller över smeten. Kolbullar är en fantastisk skogsmat och brukar bli en favorit. Kan även beställas vegetarisk med stekost.

Kolbullarna äts vart efter de blir klara.

Vi avslutar med kaffe och efterrätt.

455 kr per person
minst 6 personer.

SKOG OCH LAMM

Pulled lamm med kött från gårdens djur. Äts med glödbröd som snabbt steks på stekhällen. Till detta olika tillbehör som picklad rödlök från gården och inlagd gurka.


Vi avslutar med kaffe och efterrätt.


525 kr per person
Minst 6 personer

Säsongens GRÖNT

När grönsaker finns i landet wokar vi färska grönsaker och stekost över elden. Till det fixar vi goda tillbehör som stekost, hummus, picklad rödlök och aioli (kanske med granskott om säsongen är rätt).

Vi avslutar med kaffe och efterrätt.

525 kr per person
Minst 6 personer

Boka er matupplevelse!

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig.
Dryck: Vi har inget alkoholtillstånd men en rad trevliga alkoholfria alternativ samt folköl från vår granne Ölsbo.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

  • Kanelbullar över eld
    Kanelbullar över eld är otroligt gott, förbereds hemma och tillagas utomhus.
  • Pulled lamb
    Pulled lamb är en smarrig het lammgryta som kokas till köttet faller isär och gärna äts i bröd med goda tillbehör.
  • Hotam Totam
    Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
  • Pinnbröd
    Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
  • Pastasås med kantareller
    Perfekt när du hittat kantareller eller annan god svamp i skogen.
Back to Top