fbpx
Hållbarhet på Naturlogi

HÅLLBARHET PÅ NATURLOGI

Vi har inte ärvt jorden av våra förfäder, vi lånar den av våra barn.

HÅLLBAR TURISM & HÅLLBARHET PÅ NATURLOGI

Det har alltid varit en självklarhet för oss att driva vår gård och Naturlogi med fokus på miljön och naturen runt oss. Som gäst vill vi att du ska vara säker på att din vistelse på Naturlogi är klimatsmart och hållbar, att det dessutom är bra för hälsan att vistas i skogen är ju ett stort plus!

KLIMATSMARTA, NÄRPRODUCERADE MATUPPLEVELSER

Råvarorna du hittar i matkorgarna är hållbart producerade och ofta ekologiska. Vi jobbar mycket med lokala råvaror, från lantbrukare och mathantverkare runt oss men även från våra egna odlingar och djur. Innehållet i våra matkorgar kan förändras något över säsongen, det beror helt enkelt på att vi anpassar innehållet efter vilka råvaror som finns kring oss just nu. Vi är även medlemmar av Östgötamat, läs gärna mer på http://www.ostgotamat.se/

HÅLLBAR TURISM OCH SKOGEN OMKRING OSS

Grunden till Naturlogi är att vi vill att fler ska kunna uppleva skogen omkring oss och den svenska naturen. Att värna om skogen och att driva Naturlogi i harmoni med den är en viktig grund vi står på. Vi tar inte emot mer gäster än vad skogen klarar av att ta emot. Våra stugor är till stor del bygga av virke från träd som tagits ner på grund av angrepp av granbarkborre. En liten insekt som lägger sina larver under granbarken och som dödar träden. Träden vi har tagit ner för att bygga upp Naturlogi är alltså sådana träd som vi ändå var tvungna att ta ner.

Att erbjuda upplevelser i naturen som inte tär på de värden som finns i skogen, det är hållbar turism för oss. Vårt mål är att djuren och växterna i skogen inte ska påverkas negativt av våra besökare utan ska kunna fortleva samtidigt som verksamheten.

Hållbarhet på Naturlogi - vårt löfte till dig

Våra löften till dig:

  • De livsmedel vi serverar är utvalda med omsorg, vi prioriterar småskaligt, lokalproducerat och ekologiskt.
  • Våra hygienprodukter och städkemikalier är miljömärkta och valda med fokus på naturliga ingredienser och låg skadlighet.
  • Vi tar inte emot mer gäster än vad platsen klarar.
  • Vi försöker att minimera engångsartiklar och de vi ändå använder ser vi till är så miljösmarta som möjligt.
  • Vi har en egen solcellsanläggning vilket levererar större delen av gårdens el.

Det är viktigt att alla som vistas i skogen visar respekt för skogens djur och växter. Vi behöver därför även din hjälp, när du besöker oss förutsätter vi att även du tar ansvar för att din påverkan på platsen runt dig ska bli så liten som möjligt.

Back to Top