VANLIGA FRÅGOR

Matlagning och eldning

Vad gör vi om det regnar?

I alla rummen finns det tak och regnskydd att sitta under. Eldstäderna är inte under tak men det brukar gå att elda även om det regnar lite. Det finns parasoll som går att använda som regnsskydd.
Tänk på att ta med bra kläder om det regnar.

Vad finns för matlagningsutrustning?

Vi ser alltid till att ni har den utrustning ni behöver för mat som beställs via oss. Med din mat får du även tallrikar och bestick, detta finns inte vid rummet.
Tar du med egen mat måste du även se till att ta med det du behöver till maten och matlagningen.

Finns ved och tändstickor vid rummet?

Ved, tändstickor och tändkuber finns och du behöver inte ta med. Det gäller även om du tar med egen mat.

Vad gäller för eldningsrestriktioner?

Ibland på sommaren är det för torrt för att elda i skogen och länsstyrelsen eller kommunen beslutar om eldningsrestriktioner. För att veta aktuell status just nu kika på krisinformation.se. Naturlogi ligger i Linköpings kommun i Östergötland.

VID STÄRKT ELDNINGSFÖRBUD
Vid ett stärkt eldningsföbrud är det inte tillåtet att elda med fasta bränslen i skog och mark. Inte ens på fasta grillplatser. Under dessa förhållanden lagas mat på gasolkök och vi ber er som tar med egen mat att ta med mat som inte behöver tillagas.

VID ELDNINGSFÖRBUD
Eldplatserna på Naturlogi räknas som fasta och det är därför tillåtet att elda för matlagning under eldningsförbud.
För att minimera riskerna för en brand ber vi er att;

  • Håll elden liten. Dela vedträn i två och lägg på några i taget.
  • Använd de gnistskydd som finns vid era eldstäder. Ha gnistskyddet på hela tiden förutom när ni lagar mat.
  • Lämna ALDRIG elden obevakad, inte ens för en kort stund.
  • Låt elden brinna ut eller släck med MYCKET vatten innan ni somnar. Ingen glöd ska finnas kvar. Stampa gärna på bädden.
  • För er som bor i Laven eller Mossan;  elda i trefoten och låt all eld brinna ut innan ni lägger er. Häll helst inte vatten i trefoten när den är varm.

Meny och mat

Hur beställer jag mat?

Du kan antingen boka en trerättersmiddag direkt när du bokar eller beställa mat några dagar innan du kommer.
Du kommer få ett mail från oss ca en vecka innan ditt besök. Du beställer mat genom att svara på mailet. Eftersom vi köper in råvaror och förbereder mycket innan du kommer är det viktigt att vi får din beställning innan du kommer.

Vad kan jag köpa för dryck?

Vi har flera goda alkoholfria alternativ samt folköl från granngården. Läs mer om olika alternativ under Mat.
Det är helt ok att ta med egen dryck.

Måste jag laga maten själv?

Om du inte lockas av idén att laga din egen mat över eld kan du passa på att komma när vi har finmiddag i skogen eller något annat matevent. Delar av menyn behöver heller inte tillagas, så du kan kombinera en måltid till rummet utan själva tillagningen.
Men vi vill samtidigt slå ett slag för att testa matlagning över eld, vi har förberett allting och du får en tydlig instruktion. Disken lämnar du till oss.

Rum

Kan vi sova fler än två i skogsrummen?

I Lyan som är vårt vindskydd går det bra att vara fler än två. Här finns två ytor med madrasser som är ungefär lika breda som en dubbelsäng var. Så hur många ni kan vara beror på hur trångt ni kan sova, men ni får lätt plats 4 personer och 6 personer om ni sover lite tätt.

I Sviterna finns en dubbelsäng och det finns inte möjlighet till extra madrass på golvet, men det går bra att sova fler än två i dubbelsängen.

I Vistet finns plats för en mindre extra säng. Om ni önskar att vi ställer dit den måste ni meddela detta.

Tänk dock på att även ytorna runt är tämligen begränsade och det upplevs ofta trångt att vara mer än 2 vuxna personer i rummen, med en extra säng i Vistet blir golvutrymmet begränsat.

2 personer ingår i priset, utöver dessa betalar ni 450 kr per person, dessa gäller även för medföljande barn. Bäbisar får såklart följa med utan kostnad.
Är ni fler har vi även tält att hyra ut, hör av er till oss för mer information.

Vi är en familj med barn, vart rekommenderar ni att vi bor?

Har ni med er barn rekommenderar vi att ni bor i Lyan, där finns plats för många och gott om plats runt elden och bordet.
För er som bor i sviterna rekommenderar vi att ordna barnvakt, här är utrymmet mindre och ni kan njuta mer av skogen och tystnaden om ni lämnar barnen hemma. Även om rummen ligger åtskilda är det viktigt att tänka på att många av våra gäster kommer just för tystnaden och lugnet.

Kan jag ta med hund?

Skogsrummen är små med mycket obehandlat trä och naturmaterial som lätt blir smutsiga, vi vill därför helst att du lämnar hunden hemma. Skogsrummet Laven är därför det enda rummet där hund är tillåtet.

Vi tar ut en extra avgift på 500 kr för den extra städningen. Om hunden följer med förutsätter vi att den är helt rumsren och att den inte stör övriga gäster i skogen. Tyvärr har vi upplevt att många hundar inte är vana att sova så pass nära skogen och kan bli nervösa och skälla på ljud i natten.

Observera att hunden måste vara kopplad så fort den är utomhus, detta gäller även om den är vid rummet eller på altanen.

Jag har lite svårt att gå, kan jag bo i skogen?

Alla boenden ligger en liten bit upp i skogen, det är en liten backe att gå uppför för att komma upp. Det är ca 400 m, lite beroende på vilket boende du har.

Det går alltså inte att åka bil till något boende.

Bokning, om- och avbokning

Vad är det för tider för in- och utcheckning?

Incheckning sker mellan 16-17. Vår reception är bara öppen under den tiden, så blir ni sena behöver ni meddela detta.

Utcheckning är senast 11.

Vilka om- och avbokningsregler gäller?

Ombokning kan göras kostnadsfritt fram till och med senast 14 dagar före ankomst. Avbokning kan göras fram till och med senast 14 dagar innan ankomst, då återbetalas bokningskostnaden minus en administrativ avgift på 100 kr.

Vid av- eller ombokningar mellan 13 – 7 dagar före ankomst återbetalas halv bokningskostnad, vid senare av- eller ombokning återbetalas ingen del av kostnaden. Läs alla bokningsvillkor HÄR.

Jag vill avboka eller byta datum?

Maila oss för att göra en av eller ombokning på info@naturlogi.se

Hur lång säsong har ni och är ett särskilt datum ledigt?

Säsongen för våra matupplevelser är året runt med högsäsong under höst /vinter/vår. Våra skogsrum är öppna ungefär april till september, vilka lediga datum som finns hittar du i vår bokningskalender HÄR . Är du en grupp? Då kan andra öppettider gälla. Kika gärna på vår sida för grupper och konferenser som du hittar HÄR.

Jag har ett presentkort men vill
uppgradera till ett dyrare boende, hur gör jag?

Boka det boende du vill ha och skriv in ditt presentkortsnummer, summan på presentkortet kommer dras av och du betalar bara mellanskillnaden. Observera att OM presentkortet gäller även för mat (utöver frukost) kommer även den summan att dras av, maten kommer alltså INTE att ingå i din nya bokning utan betalas på plats.

Grupper

Vi är ett stort sällskap, hur gör vi?

Alla boenden är inom några hundra meter så det går att tex boka alla skogsrum och umgås vid en av dessa. Det ger möjlighet för ca 10 personer att komma hit samtidigt. Det går även att komplettera med tält egna eller som ni hyr. Är ni några som vill bo i vindskydd och några i Vistet går det utmärkt att boka dessa ihop, de ligger nära varandra och delar dass.
Mossan och Laven ligger en bit (ca 200 m) ifrån men närmare varandra.

Läs mer under GRUPPER. Hör gärna av er om ni har frågor eller vill diskutera olika lösningar.

HITTAR DU INTE SVAR PÅ DINA FRÅGOR?