fbpx

VANLIGA FRÅGOR

Vad gör vi om det regnar?

I alla rummen finns det tak och regnskydd att sitta under. Eldstäderna är inte under tak men det brukar gå att elda även om det regnar lite. Är det väldigt regnigt så finns gasolkök för matlagning.
Tänk på att ta med bra kläder om det regnar.

Vad gäller för eldningsrestriktioner?

Ibland på sommaren är det för torrt för att elda i skogen och länsstyrelsen eller kommunen beslutar om eldningsrestriktioner. För att veta aktuell status just nu kika på krisinformation.se. Naturlogi ligger i Linköpings kommun i Östergötland.

VID STÄRKT ELDNINGSFÖRBUD
Vid ett stärkt eldningsföbrud är det inte tillåtet att elda med fasta bränslen i skog och mark. Inte ens på fasta grillplatser. Under dessa förhållanden lagas mat på gasolkök och vi ber er som tar med egen mat att ta med mat som inte behöver tillagas.

VID ELDNINGSFÖRBUD
Eldplatserna på Naturlogi räknas som fasta och det är därför tillåtet att elda för matlagning under eldningsförbud.
För att minimera riskerna för en brand ber vi er att;

 • Håll elden liten. Dela vedträn i två och lägg på några i taget.
 • Använd de gnistskydd som finns vid era eldstäder. Ha gnistskyddet på hela tiden förutom när ni lagar mat.
 • Lämna ALDRIG elden obevakad, inte ens för en kort stund.
 • Låt elden brinna ut eller släck med MYCKET vatten innan ni somnar. Ingen glöd ska finnas kvar. Stampa gärna på bädden.
 • För er som bor i Laven eller Mossan;  elda i trefoten och låt all eld brinna ut innan ni lägger er. Häll helst inte vatten i trefoten när den är varm.

Vad finns för matlagningsutrustning?

Vid varje skogsrum finns:

 • stekhäll
 • kolbullepanna
 • stekspade
 • 2 st grillpinnar
 • tekanna
 • grillgaller
 • muggar

Vi ser alltid till att ni har den utrustning ni behöver för mat som beställs via oss. Med din mat får du även tallrikar och bestick, detta finns inte vid rummet. Tar du med egen mat måste du även ta med något att äta på och med.

Finns ved och tändstickor vid rummet?

Ved, tändstickor och tändkuber finns och du behöver inte ta med. Det gäller även om du tar med egen mat.

Hur lång säsong har ni och är ett särskilt datum ledigt?

Säsongen för våra matupplevelser är året runt med högsäsong under höst /vinter/vår. Våra skogsrum är öppna ungefär april till september, vilka lediga datum som finns hittar du i vår bokningskalender HÄR . Är du en grupp? Då kan andra öppettider gälla. Kika gärna på vår sida för grupper och konferenser som du hittar HÄR.

Kan vi sova fler än två i skogsrummen?

I Lyan som är vårt vindskydd går det bra att vara fler än två. Här finns två ytor med madrasser som är ungefär lika breda som en dubbelsäng var. Så hur många ni kan vara beror på hur trångt ni kan sova, men ni får lätt plats 4 personer.

I Vistet och Sviterna finns en dubbelsäng, är ni bekväma med att sova fler i den går det bra. Tänk på att även ytorna runt är tämligen begränsade och vi har tyvärr ingen möjlighet att ställa dit extra möbler eller madrasser.

Se priserna för extra personer för respektive rum, dessa gäller även för medföljande barn. Bäbisar får såklart följa med utan kostnad.
Är ni fler har vi även tält att hyra ut, hör av er till oss för mer information.

Jag kommer själv till skogsrummen,
vad kostar det då?

Kommer du själv så får du 20 % på priset för rummen. Ange koden ”fridfullt” i rabattrutan. Då ser vi även att du använt koden och förbereder rummen för en person.

Vad har ni för företagsevent?

För företag kan vi ordna olika event och arrangemang. Vare sig ni vill bo över eller bara stanna en stund för matlagning i skogen. Vi har i dagsläget ingen konferenslokal. Kika HÄR för mer info.
Hör av er så ser vi vad vi kan lösa!

Jag vill byta datum?

Maila oss för att göra en ombokning.

Kan jag ta med hund?

Skogsrummen är små med mycket obehandlat trä och naturmaterial som lätt blir smutsiga, vi vill därför helst att du lämnar hunden hemma. Skogsrummet Laven är därför det enda rummet där hund är tillåtet.

Vi tar ut en extra avgift på 500 kr för den extra städningen. Om hunden följer med förutsätter vi att den är helt rumsren och att den inte stör övriga gäster i skogen. Tyvärr har vi upplevt att många hundar inte är vana att sova så pass nära skogen och kan bli nervösa och skälla på ljud i natten.

Vi är ett stort sällskap, hur gör vi?

Alla boenden är inom några hundra meter så det går att tex boka alla skogsrum och umgås vid en av dessa. Det ger möjlighet för ca 10 personer att komma hit samtidigt. Det går även att komplettera med tält egna eller som ni hyr.

Hör gärna av er om ni har frågor eller vill diskutera olika lösningar.

Jag har lite svårt att gå, kan jag bo i skogen?

Alla boenden ligger en liten bit upp i skogen, det är en liten backe att gå uppför för att komma upp. Det är ca 400m, lite beroende på vilket boende du har.

Det går alltså inte att åka bil till något boende.

Hur beställer jag mat?

Du kommer få ett mail från oss ca en vecka innan ditt besök. Du beställer mat genom att svara på mailet. Eftersom vi köper in råvaror och förbereder mycket innan du kommer är det viktigt att vi får din beställning innan du kommer.

Vad kan jag köpa för dryck?

Vi har flera goda alkoholfria alternativ samt folköl från granngården. Läs mer om olika alternativ under Mat.
Det är helt ok att ta med egen dryck.

Jag har ett presentkort men vill
uppgradera till ett dyrare boende, hur gör jag?

Boka det boende du vill ha och skriv in ditt presentkortsnummer, summan på presentkortet kommer dras av och du betalar bara mellanskillnaden. Observera att OM presentkortet gäller även för mat (utöver frukost) kommer även den summan att dras av, maten kommer alltså INTE att ingå i din nya bokning utan betalas på plats.

HITTAR DU INTE SVAR PÅ DINA FRÅGOR?