UPPLEVELSER

UPPLEVELSER OCH UTFLYKTSMÅL

Vare sig du kommer själv eller med hela familjen finns det flera utflyktsmål i närheten att välja på. I omgivningarna finns flera sjöar, naturreservat och Östgötaleden passerar några kilometer bort.
Här hittar du tips och idéer på vad du kan uppleva med Verklighetens Gård som utgångspunkt.

PÅ GÅRDEN

Var sig du kommer och bor i skogsrummet, på lägerplatsen eller ställplatserna finns saker att hitta på på gården. Förutom att ströva i skogen kan du boka in:

  • Fårmys med fika
    Följ med oss in i fårhagen, klappa och mys med fåren samtidigt som vi berättar om fåren och deras liv här i Verkligheten. Turen avslutas med fika.
    Pris: 100 kr per person.
  • Fika med skogsbingo
    Ett spännande och roligt sätt att utforska skogen, vem får bingo först? På bingobrickan finns saker som; en spindel, en myra, en blomma, ett blad och andra saker som kan hittas i skogen. Ni får en fikakorg med skogsbingobrickor, kaffe, saft, hembakade bullar och bondkakor.
    Pris: 50 kr per person

OBSERVERA att alla aktiviteter bör förbokas innan besöket.

BAD

Hultabadet är en av vår närmsta badplatser och ligger ca 5 km bort. Här finns ett bad med sandstrand, glasskiosk, dass och bryggor för den som föredrar det. Ett litet mer avskilt bad finns vid Gårasjön, ca 4 km från oss. Här finns ett vindskydd med grillplats. I närheten finns även flera andra bad runt Järnlunden.

KANOT ELLER KAJAK

Bor du hos oss kan du hyra vår kanot som ligger vid Hulta badet i Järnlunden. Du kan hyra kanoten även över natten om du vill övernatta på din tur. Flytvästar ingår i hyran.
Pris: 400 kr första dagen sedan 100 kr per dag.

Föredrar du kajak hör av dig till oss så kan vi även ordna det.

NATURRESERVAT OCH VANDRING

Omgivningarna i södra Östergötland är fulla av vacker natur, här finns flera naturreservat att vandra i. Eller varför inte gå en sträcka på Östgötaleden under er vistelse hos oss. Nedan tipsar vi om våra favoriter i närheten. Vill ni inte ta bilen kan ni hyra cyklar hos oss.

Öna kulturreservat, ca 17 km (fin cykelväg)
Hackelboö, ca 17 km (går inte cykla till)


Trollegater, ca 11 km (backig cykelväg)
Viggeby, ca 11 km (går inte cykla till)

HYRA AV UTRUSTNING

Har du inte all utrustning du behöver för ditt äventyr så finns det en del att hyra av oss. Tält och övernattningspaket går bra att hyra även om du inte sover hos oss. I övernattningspaketet ingår tält, sovsäck och liggunderlag.

VILKET BOENDE PASSAR DIG?

Back to Top