fbpx

UPPLEVELSER

UPPLEVELSER OCH UTFLYKTSMÅL

I omgivningarna runt Naturlogi hittar ni många platser att uppleva, här kan ni cykla till naturreservatet i Trollegater och upptäcka spännande urbergsgrottor eller klättra högt upp på utkiksplatsen på Klevberget. I skogen runt Naturlogi har vi även olika vandringsleder att strosa runt på.

UPPLEV OMGIVNINGARNA MED SMIDIGA ELCYKLAR

Hyr cyklar hos oss

Omgivningarna passar väl för cykling med små asfaltsvägar i ett kuperat landskap. Med elcykel tar du dig enkelt till naturreservat och badsjöar.

Pris: 100 kr per dag och cykel.

CYKELPAKET MED LUNCH

Ta med en take-away lunch och fika, cykla vägen runt Trollegater och Hallstad ängar. Börja på gården vid 11:00, ät lunchen vid grottorna och klättra upp på Klevberget för fikat eller ta ett dopp i sjön vid ängarna.
350 kr per person, bokas via mail.

NATURRESERVAT OCH VANDRING

Omgivningarna i södra Östergötland är fulla av vacker natur, här finns flera naturreservat att vandra i. Eller varför inte gå en sträcka på Östgötaleden under er vistelse hos oss. Nedan tipsar vi om våra favoriter i närheten. Vill ni inte ta bilen kan ni hyra elcyklar hos oss.

Grotta i trollegater

Öna kulturreservat, ca 17 km
Hackelboö, ca 17 km (går inte cykla till)

Trollegater, ca 11 km
Viggeby, ca 11 km (går inte cykla till)

VANDRINGSPAKET MED LUNCH

I Viggeby naturreservat som ligger ca 11 km från oss hittar ni fina vandringsstigar och möjlighet till bad. Plocka upp en take-away lunch, fika och karta hos oss på gården vid 11:00, ta sedan bilen till reservatet (ca 10 min). Där finns den vackra Viggebyleden på 8 km, vandringsleden tar dig till de vackraste platserna på Viggebyhalvön. Leden består av flera slingor och är väl markerad med skyltar och blå färgmarkering, den följer delvis Östgötaledens sträckning genom reservatet.
250 kr per person, bokas via mail.

BAD

Hultabadet är en av vår närmsta badplatser och ligger ca 5 km bort. Här finns ett bad med sandstrand, glasskiosk, dass och bryggor för den som föredrar det. Ett litet mer avskilt bad finns vid Gårasjön, ca 4 km från oss. Här finns ett vindskydd med grillplats. I närheten finns även flera andra bad runt Järnlunden. Till båda baden tar du dig enkelt med cykel.

Back to Top