ATT GÖRA & UTFLYKTER

Naturen precis runt hörnet

Skogen upplevs ibland bäst genom att bara sitta och njuta av stunden. Kanske en stillsam promenad runt vår promenadstig på strax under 2 km eller bara titta in i elden en lång stund.
Vill du hitta på något mer finns det fina utflyktsmål i närheten eller kanske testa på skogsbad?


Skogsbad- Shinrin-Yoku
(森林浴)

Under ett Skogsbad får vi möjlighet att vara närvarande i naturen med alla våra sinnen på ett kravlöst sätt. 
Skogsbad är en långsam guidad vandring i naturen för stressreducering och fördjupad kontakt med naturen och inte sällan också med sig själv.

Skogsbadet tar ca 2,5 – 3 h och genomförs i skogen runt Naturlogi genom ett samarbete med Temamet Design AB och Linda som är certificerad skogsbadsguide.

PRIS: 450 kr per person
NÄR: 11/5 samt 8/6 kl. 13:00
Det går bra att vara med på skogsbadet vare sig ni checkar in eller ut på dessa datum. Går såklart att boka även om du inte bor i skogsrummen.
Ni kan även boka andra datum på förfrågan.


PROMENADSTIG

I skogen runt Naturlogi finns flera promenadstigar och en slinga på strax under 2 km. Du går på varierade skogsstigar genom skogens olika delar och hagmarker. Har du tur möter du gårdens får som vill bli klappade.

EN STUND FÖR DIG SJÄLV

Vi rekommenderar att under er tid hos oss ta en stund för er själva. Välj en plats i skogen som ni tycker är extra fin, kanske längs promenadstigen, kanske invid ert rum eller någon helt annan stans. Sätt er ner i 15 min och stäng av tankar om livet utanför. Lyssna på skogen, känn lukterna och låt naturen komma nära. Fundera på mossan under dig, himlen över dig och träden runt dig.
En garanterat avslappnat upplevelse, kanske får du se en ekorre eller en fågel komma riktigt nära.


Utflykt

I omgivningarna runt Naturlogi hittar ni många platser att uppleva, här kan ni cykla till naturreservatet i Trollegater och upptäcka spännande urbergsgrottor eller klättra högt upp på utkiksplatsen på Klevberget. I närheten finns även fina vandringsleder och badplatser.

Förläng din vistelse

Är du här för en natt och vill ha något mer att göra efter du checkat ut eller innan du checkar in. Vandrings och cykelpaketen börjar med att du hämtar ut ett lunchpaket, fika och karta vid 11:00 i receptionen. Sedan har du dagen på dig att upptäcka omgivningarna. För dig som checkar in samma dag är rummen tillgängliga från 16:00.
Går ju såklart även att göra om du är här flera dagar!

CYKELPAKET

Med våra el-cyklar tar du dig lätt omkring i omgivningarna. Börja på gården vid 11:00, ät lunchen vid grottorna och klättra upp på Klevberget för fikat eller ta ett dopp i sjön vid ängarna innan färd tillbaka.
360 kr per person, bokas via mail.
Ingår: Lunch, fika, cyklar, karta som ni lånar.

VANDRINGSPAKET

I omgivningen finns flera vandringsleder (se nedan). Börja på gården vid 11:00, ta sedan bilen till valfri sträcka, vi hjälper er gärna resonera om vart det kan passa bäst.
260 kr per person, bokas via mail. Kan även bokas ihop med boende under PAKET.
Ingår: Lunch, fika, karta


NATURRESERVAT

Omgivningarna i södra Östergötland är fulla av vacker natur, här finns flera naturreservat att vandra i. Eller varför inte gå en sträcka på Östgötaleden under er vistelse hos oss. Nedan tipsar vi om våra favoriter i närheten. Vill ni inte ta bilen kan ni hyra elcyklar hos oss.

Trollegater, ca 11 km
Viggeby, ca 11 km (går inte cykla till)
Öna kulturreservat, ca 17 km
Hackelboö, ca 17 km (går inte cykla till)

ÖSTGÖTALEDEN

Från Naturlogi är det också nära till tre fina rundslingor av Östgötaleden som vi varmt kan rekommendera.

BAD

Hultabadet är en av vår närmsta badplatser och ligger ca 5 km bort. Här finns ett bad med sandstrand, glasskiosk, dass och bryggor för den som föredrar det. Ett litet mer avskilt bad finns vid Gårasjön, ca 4 km från oss. Här finns ett vindskydd med grillplats. I närheten finns även flera andra bad runt Järnlunden. Till båda baden tar du dig enkelt med cykel.

KANOT ELLER KAJAK

I omgivningarna runt oss finns flera företag som hyr ut kanot och kajak och det finns gott om fina platser för paddling över dagen. Vill ni kan ni komma förbi och hämta upp en matsäck hos oss innan turen.
Vårdnäs stiftsgård
Outdoortime
Linköping kajak