fbpx

HÅLLBARA MATUPPLEVELSER

MAT SMAKAR ALLTID BÄST I SKOGEN!

Med våra matkorgar fixar ni till kvällens middag, lunch eller fika i skogen. De är fyllda med härliga råvaror från omgivningarna och de flesta tillagar ni över elden. Alla våra råvaror är noga utvalda och många av dom kommer från vår gård eller granngårdarna. Här kan ni vara säkra på att få en hållbar matupplevelse.

Förberedelser och planering för sommaren 2021 pågår nu för fullt.

Det kommer att komma en del uppdateringar och nyheter inför säsongen och utbudet kommer därför att kunna förändras något.

HUVUDRÄTTER

Våra huvudrätter tillagar du över öppen eld eller glöd. Innehållet i korgarna kan variera något beroende på vilka produkter som finns tillgängliga och vilka råvaror som är i säsong just då.

För sällskap upp till tre personer beställs samma matkorg till alla i sällskapet.

KOLBULLEKORGEN

Kolbullar är en gammal maträtt som kom till när kolare och skogshuggare bodde ute i kojor i skogen. Ingredienserna är få mjöl, vatten och rökt sidfläsk eller den vegetariska varianten med stekost som vi själva hittat på. Allt steks i en särskild stekpanna och äts med lingonsylt! Orimligt gott.
225 kr per person

KLASSIKERKORGEN

Att grilla korv över lägerelden är en riktig klassiker! I vår klassikerkorg hittar du korv från gårdens får, grisar från grannarna eller vilt från trakten. Innehållet kan variera något. I korgen hittar du även säsongens grönsaker och en rad goda tillbehör.
225 kr per person

GRÖNSAKSWOK

I vår wokkorg blandar vi de grönsaker som finns för säsongen men en bas av kål och färskpotatis. Till woken skickar vi med olika tillbehör beroende på vilka råvaror som finns i trakterna just nu.
225 kr per person

Att laga mat över elden är ett äventyr, ibland tappar man en korv, bränner en smet eller grillar upp ett pinnbröd. Det hör till och gör det hela lite roligare.

ENKLARE RÄTTER och SÖTSAKER

Här finns några matkorgar som passar perfekt till lunch för dig som stannar flera dagar, som efterrätt eller frukost för dig som bor på lägerplatsen!

VÅFFLOR

För den modige. Nygräddade våfflor över öppen eld. Fantastiskt gott men kräver lite finess för att inte bränna. Ingen fara, vi lägger till lite extra smet så du kan elda upp några stycken… Serveras med sylt.
125 kr per person


TUNNBRÖDSRULLE

Wrap med hantverksbakade tunnbröd fyllt med säsongens grönsaker och hummus, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök.

Går utmärkt att ta med som matsäcksmat på utflykten.
150 kr per person


PANNKAKOR

Allas favorit går självklart att göra i skogen! Kommer med sylt och plockgrönsaker.
125 kr per person

Fikakorg

FIKAKORG

En klassisk fikakorg med kaffe, saft, bondkakor och hembakade bullar. Ta med och avnjut varsomhelst i skogen eller på utflykt.
65 kr per person


HOTAM TOTAM

Smör, havregryn, socker, kanel och äpplen i en fantastisk mix. Allt steks i panna och äts med vaniljglass. Som en skogsvariant på äppelkaka!
Perfekt som efterrätt!
80 kr per person

Frukost

FRUKOST

Du som inte bor i skogsrummen kan givetvis beställa vår fantastiska frukostkorg. I frukostkorgen finns klassiska frukostmåsten som yoghurt, bröd, pålägg och ägg, juice och såklart även kaffe eller te.
110 kr per person

NÅGOT LITET

Vill du utöka matkorgen, eller kanske bara ha något litet till fika eller till kvällen, då passar kanske något av följande.

Pinnbröd med smör 65 kr
Grillost90 kr
Chips från Bjärechips (75 g) 20 kr
Popcorn 50 kr

DRYCK

Kaffe i termos50 kr
Mousserande lingondryck 63 cl25 kr
Mousserande citrondryck 63 cl25 kr
Mousserande fläderdryck 63 cl25 kr
Kombucha, olika smaker 20 cl 40 kr

Kom ihåg att meddela allergier eller andra kostpreferenser när du bokar. Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Informera gärna om hur känslig du är när du bokar så kan vi ha en diskussion kring hanteringen.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

  • Hotam Totam
    Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
  • Pinnbröd
    Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
  • Pita i panna
    Nybakat bröd i skogen, kan det bli lyxigare än så!?
Back to Top