fbpx

HÅLLBARA MATUPPLEVELSER

MAT SMAKAR ALLTID BÄST I SKOGEN!

Med våra matkorgar fixar ni till kvällens middag, lunch eller fika i skogen. De är fyllda med härliga råvaror från omgivningarna och de flesta tillagar ni över elden. Alla våra råvaror är noga utvalda och många av dom kommer från vår gård eller granngårdarna. Här kan ni vara säkra på att få en hållbar matupplevelse.

På Naturlogi brinner vi för hållbara och lokalproducerade livsmedel. Vi är därför stolta medlemmar av Östgötamat och har hela tiden som mål att så mycket som möjligt av den mat vi serverar kommer från lantbruk och tillverkare i trakten.

Läs gärna mer på: http://www.ostgotamat.se/

HUVUDRÄTTER

Våra huvudrätter tillagar du över öppen eld eller glöd. Innehållet i korgarna kan variera något beroende på vilka produkter som finns tillgängliga och vilka råvaror som är i säsong just då.

KOLBULLEKORGEN

Kolbullar är en gammal maträtt som kom till när kolare och skogshuggare bodde ute i kojor i skogen. Ingredienserna är få; mjöl, vatten och rökt sidfläsk eller den vegetariska varianten med stekost som vi själva hittat på. Allt steks i en särskild stekpanna och äts med lingonsylt! Orimligt gott.
225 kr per person

KLASSIKERKORGEN

Att grilla korv över lägerelden är en riktig klassiker! I vår klassikerkorg hittar du korv från gårdens får, grisar från grannarna eller vilt från trakten. Innehållet kan variera något. I korgen hittar du även säsongens grönsaker och en rad goda tillbehör.
225 kr per person

GRÖNSAKSWOK

Vilka grönsaker som ingår i vår grönsakswok beror på vad vi har i omgivningarna. Från mitten av sommaren består den oftast enbart av grönsaker från gården och granngårdarna. Helt vegetarisk som standard och enkel att få vegansk.
225 kr per person

Att laga mat över elden är ett äventyr, ibland tappar man en korv, bränner en smet eller grillar upp ett pinnbröd. Det hör till och gör det hela lite roligare.

ENKLARE RÄTTER och SÖTSAKER

Här finns några matkorgar som passar perfekt till lunch för dig som stannar flera dagar, som efterrätt eller frukost för dig som bor på lägerplatsen!

VÅFFLOR

För den modige. Nygräddade våfflor över öppen eld. Fantastiskt gott men kräver lite finess för att inte bränna. Ingen fara, vi lägger till lite extra smet så du kan elda upp några stycken… Serveras med sylt.
125 kr per person


TUNNBRÖDSRULLE

Wrap med hantverksbakade tunnbröd fyllt med säsongens grönsaker och hummus, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök.

Går utmärkt att ta med som matsäcksmat på utflykten.
150 kr per person


PANNKAKOR

Allas favorit går självklart att göra i skogen! Kommer med sylt och plockgrönsaker.
125 kr per person

Fikakorg

FIKAKORG

En klassisk fikakorg med kaffe, saft, bondkakor och hembakade bullar. Ta med och avnjut varsomhelst i skogen eller på utflykt.
65 kr per person


HOTAM TOTAM

Smör, havregryn, socker och antigen äpple/kanel eller rabarber beroende på säsong! Allt steks i panna och äts med vaniljglass.
Perfekt som efterrätt!
80 kr per person

Frukost

FRUKOST

Du som inte bor i skogsrummen kan givetvis beställa vår fantastiska frukostkorg. I frukostkorgen finns klassiska frukostmåsten som yoghurt, bröd, grönsaker, ost, ägg, juice och såklart även kaffe eller te.
110 kr per person

DRYCK

Dryck köps på plats, vi har en rad olika alkoholfria alternativ som passar till våra matkorgar.

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig.

Övrig specialkost: Vi försöker så gott vi kan anpassa matkorgarna efter dina önskemål. Vegetariskt eller veganskt är inga problem, bara att ange när du beställer maten.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

  • Hotam Totam
    Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
  • Pinnbröd
    Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
  • Pita i panna
    Nybakat bröd i skogen, kan det bli lyxigare än så!?
Back to Top