ÄTA I SKOGEN

MAT SMAKAR ALLTID BÄST I SKOGEN!

Med våra matkorgar fixar ni till kvällens middag, lunch eller fika i skogen. De är fyllda med härliga råvaror från omgivningarna och de flesta tillagar ni över elden. Innehållet i korgarna kan variera något beroende på vilka produkter som finns tillgängliga och vilka råvaror som är i säsong just då.

Korgarna beställer du när du bokar eller senast en vecka innan och betalar på plats. Barn under 10 år betalar barnpriset på korg om den delas med minst två fullbetalande. Har du allergier eller andra kostpreferenser, ingen fara, hör av dig till oss innan du kommer så kan vi säkert ordna ihop något!

KOLBULLEKORGEN

Kolbullar är en gammal maträtt som kom till när kolare och skogshuggare bodde ute i kojor i skogen. Ingredienserna är få mjöl, vatten och rökt sidfläsk (Köttboden i Nykil) eller den vegetariska varianten med stekost som vi själva hittat på. Allt steks i en särskild stekpanna och äts med lingonsylt! Orimligt gott. Serveras med mousserande lingondricka från Brunneby musteri.

2 personer – 430 kr
Barn 1 st – 75 kr

KLASSIKERKORGEN

Goda korvar från trakten (vildsvinschorizo från Basunda gård och grillkorv från Köttboden i Nykil) och vårt egenbakade bröd. Klassiska tillbehör och grönsaker för säsongen. Serveras med lingondricka från Brunneby musteri.

2 personer – 490 kr
Barn 1st – 95 kr

GRÖNSAKSWOK

I vår wok blandar vi de grönsaker som finns för säsongen men en bas av kål. Till woken skickar vi med olika tillbehör beroende på vilka råvaror som finns i trakterna just nu. Serveras med mousserande citrondryck från Brunneby musteri.

2 personer – 450 kr
Barn 1 st – 90 kr

Att laga mat över elden är ett äventyr, ibland tappar man en korv, bränner en smet eller grillar upp ett pinnbröd. Det hör till och gör det hela lite roligare.

VÅFFLOR

För den modige. Nygräddade våfflor över öppen eld. Fantastiskt gott men kräver lite finess för att inte bränna. Ingen fara, vi lägger till lite extra smet så du kan elda upp några stycken…
Serveras med sylt och saft från Brunneby musteri.

2 personer – 245 kr
ytterligare person – 75 kr

HOTAM TOTAM

Smör, havregryn, socker, kanel och äpplen i en fantastisk mix. Allt steks i panna och äts med vaniljglass. Som en skogsvariant på äppelkaka!

2 personer – 175 kr
ytterligare person – 80 kr

PANNKAKOR

Allas favorit går självklart att göra i skogen! Serveras med jordgubbssylt och lingondricka från Brunneby musteri.

2 personer – 275 kr
Barn 1st – 75 kr

ÖVRIGA KORGAR

 • Fikakorgen – en klassisk fikakorg med kaffe, saft, bondkakor och hembakade bullar.
  50 kr per person
 • Frukostkorgen – en frukostkorg med klassiska ingredienser.
  150 kr per person, minst två personer. (ingår vid boende i skogsrummet)
 • Lunchpaket – Wrap med potatistunnbröd fyllt med säsongens grönsaker och hummus, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök. Serveras ihop med mousserande fläderdryck från Brunneby, en påse chips och torkade bär.
  150 kr per person.

OBSERVERA: Ibland är det eldningsförbud i skogen och inte tillåtet att elda. Då går det oftast att laga maten på stormkök eller så byter vi till något som inte behöver tillagas. Vi löser det på plats, men kan inte garantera att eld är tillåtet. Vi hoppas alltid på en lagom regnig sommar!

NÅGOT LITET

Vill du utöka matkorgen, eller kanske bara ha något litet till fika eller till kvällen, då passar kanske något av följande.

Pinnbröd med smör 65 kr
Ekologisk grillost från Emåmejeriet90 kr
Chips från Bjärechips (75 g) 20 kr
Popcorn 50 kr

DRYCK

I en del matkorgar ingår dryck men övrig dryck beställs och betalas på plats. Vi har inget alkoholtillstånd.

Kaffe i termos50 kr
Mousserande lingondryck 63 cl25 kr
Mousserande citrondryck 63 cl25 kr
Mousserande fläderdryck 63 cl25 kr
Kombucha, olika smaker 20 cl 40 kr

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

 • Pinnbröd
  Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
 • Pita i panna
  Nybakat bröd i skogen, kan det bli lyxigare än så!?
Back to Top