fbpx

ÄTA I SKOGEN

MAT SMAKAR ALLTID BÄST I SKOGEN!

Med våra matkorgar fixar ni till kvällens middag, lunch eller fika i skogen. De är fyllda med härliga råvaror från omgivningarna och de flesta tillagar ni över elden. Innehållet i korgarna kan variera något beroende på vilka produkter som finns tillgängliga och vilka råvaror som är i säsong just då.

Nu har vi stängs för säsongen och förbereder för 2021, det kan komma förändringar i utbud och priser inför säsongen.

KOLBULLEKORGEN

Kolbullar är en gammal maträtt som kom till när kolare och skogshuggare bodde ute i kojor i skogen. Ingredienserna är få mjöl, vatten och rökt sidfläsk (Köttboden i Nykil) eller den vegetariska varianten med stekost som vi själva hittat på. Allt steks i en särskild stekpanna och äts med lingonsylt! Orimligt gott. Serveras med mousserande lingondricka från Brunneby musteri.
225 kr per person.

KLASSIKERKORGEN

Goda korvar från trakten (vildsvinschorizo från Basunda gård och grillkorv från Köttboden i Nykil) och vårt egenbakade bröd. Klassiska tillbehör och grönsaker för säsongen. Serveras med lingondricka från Brunneby musteri.
225 kr per person.

GRÖNSAKSWOK

I vår wok blandar vi de grönsaker som finns för säsongen men en bas av kål. Till woken skickar vi med olika tillbehör beroende på vilka råvaror som finns i trakterna just nu. Serveras med mousserande citrondryck från Brunneby musteri.
225 kr per person.

Att laga mat över elden är ett äventyr, ibland tappar man en korv, bränner en smet eller grillar upp ett pinnbröd. Det hör till och gör det hela lite roligare.

VÅFFLOR

För den modige. Nygräddade våfflor över öppen eld. Fantastiskt gott men kräver lite finess för att inte bränna. Ingen fara, vi lägger till lite extra smet så du kan elda upp några stycken…
Serveras med sylt och saft från Brunneby musteri.
125 kr per person.

HOTAM TOTAM

Smör, havregryn, socker, kanel och äpplen i en fantastisk mix. Allt steks i panna och äts med vaniljglass. Som en skogsvariant på äppelkaka!
90 kr per person.

PANNKAKOR

Allas favorit går självklart att göra i skogen! Serveras med jordgubbssylt och lingondricka från Brunneby musteri.
125 kr per person.

ÖVRIGA KORGAR

 • Fikakorgen – en klassisk fikakorg med kaffe, saft, bondkakor och hembakade bullar.
  50 kr per person
 • Frukostkorgen – en frukostkorg med klassiska ingredienser.
  150 kr per person, minst två personer. (ingår vid boende i skogsrummet)
 • Lunchpaket – Wrap med potatistunnbröd fyllt med säsongens grönsaker och hummus, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök. Serveras ihop med mousserande fläderdryck från Brunneby, en påse chips och torkade bär.
  150 kr per person.

NÅGOT LITET

Vill du utöka matkorgen, eller kanske bara ha något litet till fika eller till kvällen, då passar kanske något av följande.

Pinnbröd med smör 65 kr
Ekologisk grillost från Emåmejeriet90 kr
Chips från Bjärechips (75 g) 20 kr
Popcorn 50 kr

DRYCK

I en del matkorgar ingår dryck men övrig dryck beställs och betalas på plats. Vi har inget alkoholtillstånd.

Kaffe i termos50 kr
Mousserande lingondryck 63 cl25 kr
Mousserande citrondryck 63 cl25 kr
Mousserande fläderdryck 63 cl25 kr
Kombucha, olika smaker 20 cl 40 kr

Kom ihåg att meddela allergier eller andra kostpreferenser när du bokar. Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Informera gärna om hur känslig du är när du bokar så kan vi ha en diskussion kring hanteringen.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som bor på lägerplatsen och planerar att ta med mat något bra tips!

 • Hotam Totam
  Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
 • Pinnbröd
  Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
 • Pita i panna
  Nybakat bröd i skogen, kan det bli lyxigare än så!?
Back to Top