EMIL JENSEN – ÄN SUSAR SKOGEN

9 juli 2022 – Logen Naturlogi

Emil Jensen gör hela sin sommarturné per cykel som en manifestation för miljön, freden och klimatet.  Den 9 juli är det dags för stopp på Naturlogi och från 13:00 till kvällen  blir det aktiviteter i skogens tecken. 

Naturskyddsföreningens skogsgrupp är på plats i skogen från 13:00 med aktiviteter. Ge er ut på en tipspromenad, gå på insektsjakt eller sätt er ner runt elden och prata skog och biologisk mångfald. Ta gärna med något att fika eller laga på grillplatsen, eller köp med er en färdig picknickkorg från oss (se nedan). 


15:00 Naturguide

Vi går en slinga på ca 1,7 km i varierad terräng och guidas under tiden med information om det vi ser och passerar. Kostnadsfritt, ingen anmälan krävs. 


19:30 Konsert med Emil Jensen 

Emil Jensen har senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela Sverige, på allt från Dramaten till Way Out West, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Nu är det äntligen dags för en ny föreställning och ny turné: ”Än susar skogen”. I sommar helt och hållet per cykel, som en personlig och konkret manifestation för hållbarhet.

Miljöengagemanget har gått som en grön tråd genom Emils liv som både artist och aktivist, nu tar han detta ytterligare ett steg: 

– Min nya föreställning handlar om livet på planeten, som en hyllning till den biologiska mångfalden, till alla som inte har någon röst, till alla som ännu inte fötts, för fred på och med jorden. Då kändes det självklart att genomföra turnén i just denna form. Mycket snack och mycket verkstad, säger Emil själv om den revolutionerande turnémetoden. 

Cykelturnén är ett samarbete med Naturskyddsföreningen, och förhoppningen är att gjuta lite mod, tröst och handlingskraft i en svår tid.

– Min tanke är att det framför allt kan inspirera. ”Kolla, här har vi en klen poet som cyklar hela sin turné, det kanske inte är så svårt att ändra lite på vår livsstil ändå”. Att sprida dåligt samvete funkar sällan som en hållbar drivkraft till förändring, har jag märkt, men att gå från ord till handling på det här sättet ger människor lite ljus och glöd i en mörk tid.

Konserten avslutas med en trädplantering på gården utanför logen. 

Pris: 350 kr per person

Onumrerade sitt och ståplatser

SLUTSÅLT!


Picknickkorg

Beställ en picknickkorg med hantverksbakade tunnbröd från Gävbo Bakstra, fyllt med säsongens grönsaker från trakten, hummus och aioli, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök. Till efterrätt hembakade bullar och bondkakor och kaffe såklart. 

Picknickkorgen innehåller allt ni behöver och såklart får ni låna en picknickfilt så ni kan slå er ner vart ni vill i skogen. 

175 kr per person, dryck ingår.  OBS måste förbeställas senast den 7 juli,
Levereras från 13:00 fram till 18:30, ange när ni vill hämta upp korgen i er beställning.

Övrig försäljning

Till kvällen kommer det finnas snacks, dryck (även lokal folköl) och kokkorv (på gårdens lamm) för försäljning utanför logen. 


CAMPING

Till konserten utökar vi vår camping med extra platser för husbil, husvagn och tält. Campingen betalas på plats och kostar 200 kr per plats (ej el). Boka campingplatserna genom att maila oss.

FRUKOSTKORG

I frukostkorgen finns klassiska frukostmåsten som yoghurt (från Fresons i Rimforsa), bär, honung, hantverksbakat tunnbröd, hembakad filmjölkslimpa, knäcke, färsksaltad gurka, smör och ost som pålägg. Ägg från granngården och juice från Rscued. Ni hämtar upp korgen i receptionen från 8:30. 130 kr per person
Beställs i samband med bokning av campingplats, kom ihåg att ange antal personer och eventuella allergier.

Maila info@naturlogi.se för att boka camping, frukost eller picknickkorg.