Skogsmeny

Meny för gäster i skogsrum och camping

Elden sprakar och dofterna från er middag sprider sig i skogen. Att laga mat över elden är en del av upplevelsen i skogen.

För er som bor i skogsrummen innehåller matkorgarna allt ni behöver, även saker att äta med och på. Allt kommer färdigt att tillaga och disken lämnar du till oss!

Genom råvaror och produkter från trakten och med skogen och elden som krydda blir maten extra god.

HUVUDRÄTTER

De flesta av våra huvudrätter tillagar ni över öppen eld eller glöd. Innehållet i korgarna kan variera något beroende på vilka produkter som finns tillgängliga och vilka råvaror som är i säsong just då.

Eftersom ni lagar maten själva rekommenderar vi att ni har samma huvudrätt till alla i sällskapet, eller i alla fall är minst två personer om varje rätt.

Menyn nedan kan komma att uppdateras inför säsongen 2022.

KOLBULLE

Kolbullar är en gammal maträtt som kom till när kolare och skogshuggare bodde ute i kojor i skogen. Ingredienserna är få; mjöl, vatten och fläsk eller den vegetariska varianten med stekost som vi själva hittat på. Allt steks i en särskild stekpanna och äts med lingonsylt! Orimligt gott.
225 kr per person

Rekommenderad dryck:
Folköl från Ölsbo

GRÖNSAKSWOK

Vilka grönsaker som ingår i vår grönsakswok beror på vad som växer här just nu. Ofta är det en bas av kål och rotfrukter, till det bladgrönt och andra späda primörer för säsongen. Äts med färskpotatis, hummus, picklad rödlök, aioli på kikärtspad och balsamvinäger-créme.
225 kr per person

Rekommenderad dryck:
Found on the ground (aroniadryck från Rimforsa)

KLASSIKER

Att grilla korv över lägerelden är en riktig klassiker! Här är det rökta korvar från gårdens får som gäller. Till de serveras hemmagjorda korvbröd, picklad rödlök, ketchup från matmakarna, senap från Fresons, säsongens grönsaker och lite annat smått och gott.
225 kr per person

Rekommenderad dryck:
Folköl från Ölsbo


KORVTERMOS

Men på riktigt, hur gott är inte en god kokkorv direkt ur termos. Vi vet, kanske inte så fancy men fantastiskt ändå. För att lyxa till det slänger vi med hemmagjorda korvbröd och göttiga tillbehör.

Bara fiska upp och äta, går utmärkt att ta med som matsäcksmat på utflykten. Perfekt som lunch eller lättare kvällsmat.
125 kr per person

Rekommenderad dryck:
Folköl från Ölsbo

LINSGRYTA

En het linsgryta där du först fräser säsongens grönsaker och sedan låter småputtra över elden med krossade tomater och linser. Ganska stark. Till grytan grillar du pinnbröd.
225 kr per person

Rekommenderad dryck:
Folköl från Ölsbo

TUNNBRÖDSRULLE

Wrap med hantverksbakade potatistunnbröd fyllt med säsongens grönsaker, hummus eller aioli, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök.

Färdiga att äta och går utmärkt att ta med som matsäcksmat på utflykten eller vägen hem. Perfekt som lunch eller lättare kvällsmat.
150 kr per person

Rekommenderad dryck: Fläderblomsvin från Kivik eller för utflykten; Smultronbubbel från Brunneby.

Att laga mat över elden är ett äventyr, ibland tappar man en korv, bränner en smet eller grillar upp ett pinnbröd. Det hör till och gör det hela lite roligare.

TILLBEHÖR

Lyxa till måltiden med något extra gott före eller efter, eller under tiden. Eller kombinera flera till en hel måltid. Ni hittar även dryck och snacks i vår Skogsbar som finns för självbetjäning i skogen och på naturcampingen.

Ölkorv från gårdens får
Perfekt snacks att börja kvällen med, kanske ihop med folköl från bryggeriet på granngården?
65kr
Granbarksost från Jurss mejeri med pinnbröd
Det här är det godaste, smält osten över elden och ät med pinnbröd, som en skogsfondue.
195kr
Ostbricka med tre sorters ostar och granbarssylt
Lokala ostar av olika karaktär och vem vill inte testa granbarssylt?
175kr
Tre sorters salami
Olika sorters jaksalami från Basunda gård och samt en viltsalami. Perfekt kombo med ostbrickan eller bara helt för sig själv.
135 kr
Pinnbröd med smör
Grillas på pinne, äts med smör och glädje.
50kr
Stekost från Najas mejeri
Perfekt som förrätt eller som tillbehör till t.ex. woken.
60kr

SÖTSAKER

Några matkorgar av mer fika eller efterrättskaraktär. Funkar för sig själva eller som efterrätt. Hotamtotam och våfflor är anpassade för att beställas av minst två personer, men vi löser det givetvis om du kommer själv.

FIKAKORG

En klassisk fikakorg med kaffe, saft, hembakade bondkakor och bullar enligt vår mormors recept. Ta med och avnjut varsomhelst i skogen eller på utflykt.
65 kr per person


HOTAM TOTAM

Smör, havregryn, socker och rabarber från gården. Allt steks i panna och äts med vaniljglass.
Perfekt som efterrätt!
80 kr per person

VÅFFLOR

För den modige. Nygräddade våfflor över öppen eld. Fantastiskt gott men kräver lite finess för att inte bränna. Ingen fara, vi lägger till lite extra smet så du kan elda upp några stycken… Serveras med sylt. (Ps. Kan även beställas som frukost)
125 kr per person

NÅGOT SOM VÄNTAR

Firar ni något eller bara vill lyxa till det lite extra? Extra trevligt att ha något som väntar på rummet eller på lägerplatsen när ni kommer.

Bubbel och praliner
4 st praliner i olika smaker och en flaska mousserande fläderblomsvin från Kiviks musteri (alkoholhalt 0,5 %) Alla våra praliner kommer från Skatter och Choklad i Vadstena,  produkterna är handgjorda, och i så stor utsträckning som möjligt gjord av närproducerade, svenska och ekologiska råvaror.
150 kr
Extra praliner
Kanske är ni flera personer eller så gillar ni helt enkelt bara choklad! Säger ni till utökar vi antalet praliner efter önskemål.
20 kr / styck
Kyld öl med snacks
Är du mer för öl och korv än praliner? Perfekt, här får ni 2 kylda folköl från granngården Ölsbo Gårdsbryggeri, ölkorv från gårdens får och en påse rotfruktschips från Rscued.
170 kr
Godispåsen
Ingen vill ju riskera att sitta i skogen utan godis! En påse Kolsvart rökt lakrits (som också tydligen är världens enda rökta lakrits) samt två olika choklad från Malmö chokladfabrik (25 g).
79 kr

DRYCK

Dryck kan köpas på plats men förbeställas på plats, vi har en rad olika alkoholfria alternativ som passar till våra matkorgar.

Urval av vår dryck –

 • Aroniavin (alkoholhalt 0% )– Närproducerad råpressad aronia som ger en fin balans av syra och fruktighet från Found on the Ground. Funkar både till ostbrickan och middagen. – 75 cl, 135 kr, 25 cl, 50 kr.
 • Ölsbo pilsner 2.5% 33cl – Från grannen Ölsbo Gårdsbryggeri köper vi en underbart god ekologisk folköl. – 35 kr
 • Olika sorters cider från Brunneby Musteri, fläder, äpple, citron eller päron.(alkoholhalt 0,5 %), – 63 cl, 20 kr
 • Mousserande fläderblomsvin, Kiviks musteri (alkoholhalt 0,5 %) – 75 cl, 95 kr

FRUKOST

För dig som bor i skogsrummen ingår vår ”Frukost på sängen”. Ni andra kan givetvis även ni beställa frukost. Vi har några olika varianter beroende på vad som kan passa. Ange gärna om ni vill ha kaffe eller the vid beställning.

Frukost på sängen

I frukostkorgen finns klassiska frukostmåsten som yoghurt (från Fresons i Rimforsa), bär och honung, hantverksbakat tunnbröd, hembakad filmjölkslimpa, knäcke, färsksaltad gurka, smör och ost som pålägg. Ägg från granngården, juice från Rscued och såklart även kaffe eller te. Vi kommer med korgen mellan 8:30 och 9:00.
110 kr per person


Eldfrukost

Lockas du av tanken att tända en eld på morgonen och fixa din egen frukost? Då är eldfrukost perfekt. Levereras kvällen innan och innehåller, pinnbrödsdeg, smör och ägg att steka. Över elden värmer du även vattnet till kaffe i presskanna eller the.
75 kr per person

Frukostmacka

Är du ingen storätare på morgonen? Ingen fara här finns plats för dig oxå, vi leverar en frukostmacka (hembakat filmjölksbröd med frön), en ingefära/citron shot från Rscued och kaffe eller te. Kommer upp till ditt boende mellan 8:30 och 9:00
85 kr per person

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig.

Övrig specialkost: Vi försöker så gott vi kan anpassa matkorgarna efter dina önskemål. Till exempel går klassikern att beställa utan bröd men med extra sallad, kolbullar med fläsk går att göra mjölkfria. Woken, linsgrytan och tunnbrödsrullarna är helt växtbaserade. Frukosten är lakto-ovo vegetarisk. Våra matkorgar varierar dock i innehåll beroende på råvaror, så meddela alltid specialkost.

Viktigt att du meddelar specialkost och allergier vid beställning!

Våra mathantverkare och producenter

På Naturlogi brinner vi för hållbara och lokalproducerade livsmedel. Vi är därför stolta medlemmar av Östgötamat och har hela tiden som mål att så mycket som möjligt av den mat vi serverar kommer från lantbruk och producenter i trakten. Läs gärna mer på: http://www.ostgotamat.se/

För oss är det viktigt att hitta mathantverkar och producenter som, precis som vi, brinner för det lokala, småskaliga och hållbara. Här hittar ni mer information och länkar till våra samarbetspartners rörande råvaror och produkter till våra matkorgar. Är du en producent eller mathantverkare i trakten? Här gärna av dig och se om vi kan starta ett samarbete.

Eksjöhult småbruk
Här odlar Mathilda och Tom grönsaker helt utan besprutning, konstgödsel eller fossila bränslen. Gården ligger ungefär 1,5 mil från oss och under sommaren levereras grönsakerna till våra matkorgar främst från Eksjöhult.
Fresons bageri och trädgård
I Rimforsa, ca 2,5 mil från oss, ligger Fresons bageri och trädgård. Där hämtar vi yoghurten till våra frukostkorgar. Yoghurten tillverkas av mjölken från gårdens kor och är så där fantastiskt god som man kan tänka sig! Härifrån får vi även nyslungad honung till frukosten och senap till korvarna.
Ölsbo
På granngården Ölsbo bryggs det passande nog öl! Vilken lycka att kunna servera folköl från granngården, dessutom gjord helt på svenska och ekologiska råvaror.
Gävbo Bakstra
Hantverksbakat tunnbröd av ekologiska, lokala råvaror och kulturspannmål bakas i Gammalkil ca 2 mil från oss. Ett fantastiskt bröd som både ingår i frukosten och i våra tunnbrödsrullar, där är det oftast Sverkers potatistunnbröd som gäller, om det finns gammelpotatis kvar för säsongen såklart!
Found on the ground
Annelie och Sofia råpressar aroina och framställer en dryck med en känsla av att dricka mark, skog och glöd i samma klunk. Drycken framställs på Hallstad Säteri i Rimforsa ca 2 mil från oss och passar perfekt till maten, ostbrickan eller bara att dricka på kvällen.

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som planerar att ta med mat något bra tips!

 • Hotam Totam
  Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
 • Pinnbröd
  Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
 • Pastasås med kantareller
  Perfekt när du hittat kantareller eller annan god svamp i skogen.
Back to Top