fbpx

Meny

SKOGSMENY

Ca en vecka innan ert besök är det dags att beställa mat. Ni får mer information om detta när det närmar sig. Menyn kan förändras under säsongen.
All mat levereras till ert rum med allt ni behöver för att laga och äta. Råvarorna är förberedda och det ni gör är den sista tillagningen.
På Naturlogi brinner vi för det lokala, hållbara och småskaliga. Längst ner hittar ni information om våra producenter och mathantverkare.
Ni får även ta med egen mat att laga vid ert rum. Kika in på FAQ för mer info om vilken utrustning som finns vid rummen.


Att starta med

En bra start på en vistelse här är att sätta sig ner, njuta av skogen och ta något gott att dricka och äta.
Väljer ni något som väntar står det på rummet när ni kommer. Förrätter och snacks levereras med huvudrätten om ni inte säger till om annat.

NÅGOT SOM VÄNTAR

Bubbel och praliner
En bra start för er som firar något eller bara vill njuta lite extra. 4 st praliner och 2 chokladkottar från Skatter och Choklad i Vadstena.

Med ett mousserande fläderblomsvin från Kiviks musteri (alkoholhalt 0,5 %) att skåla i. – 250 kr

Med två champagneglas att hälla upp eget bubbel i
– 200 kr

Folköl och ölkorv
Fyra stycken lokala folk- och lättöl från grannen Ölsbo gårdsbryggeri. Till det ölkorv från gårdens får. Perfekt start eller som tillbehör i badtunnan!
300 kr

Förrätter och snacks

Ostbricka
Lokala ostar av olika karaktär, egengjort fröknäcke och nu i höst något av granbarrssylt, rabarbermarmelad eller vildhallonsylt. Lagom att dela på för två.
285 kr

Ölkorv från gårdens får
En burk med den godaste av ölkorv från gårdens egna får.
80 kr
Chips från Skedevi Gård
Chips från Östötaslätten, välj mellan; salt eller kantarell
45 kr påse (100 g)HUVUDRÄTTER

De flesta av våra huvudrätter tillagar ni över öppen eld eller glöd. Är det eldningsrestriktioner lagar ni på gasolkök. Innehållet kan variera något beroende på vilka grönsaker som är i säsong just då.
Matkorgarna innehåller allt ni behöver för måltiden, ni behöver inte ta med något alls och disken lämnas till oss. Råvarorna är preparerade och det enda som är kvar är tillagningen.
Eftersom ni lagar maten själva bör ni har samma huvudrätt till alla i sällskapet, eller i alla fall är minst två personer om varje rätt.

KOLBULLEPANNAN

Kolbullar är en favorit i skogen och perfekt eldmat. Detta är vår variant av en gammal maträtt som kom till när kolare och skogshuggare bodde ute i kojor i skogen. Fläsk från Glada Grisar i Vimmerby eller stekost från Najas mejeri steks med kål och lök i stekpanna. I slutet häller ni över kolbullesmeten i ett tunt lager likt en pannkaka. Äts med lingonsylt! Orimligt gott, gillas både av vuxna och barn! Går även få vegansk.

Rekommenderad dryck:
Folköl från grannen Ölsbo

STEKHÄLLEN

Vår bästsäljare med lammgryta från gården eller stekost från Najas mejeri. Till rätten steker ni glödbröd över elden eller på gasolkök och äter med grönsaker, picklad rödlök och vitlökskräm.
Vilka grönsaker som ingår beror på vad som växer i trakten just nu. Grönsakerna kommer oftast från Eksjöhult småbruk. Ibland är det grönsaker att steka och ibland är det en matig sallad.

Välj mellan de olika alternativen nedan;
– Pulled lamb
– Stekost med hummus
– Vegansk med hummus och extra grönsaker

Rekommenderad dryck:
Folköl från grannen Ölsbo passar alla tre alternativ.
Found on the ground (aroniadryck från Rimforsa) – till stekost och veganskt alternativ.

GRYTAN

En het linsgryta med bas på rotfrukter från trakten och krossade tomater. Kokas i gryta över elden.

Äts med bröd och vitlökskräm.

Vilka grönsaker som ingår beror på vad som växer i trakten just nu. Grönsakerna kommer oftast från Eksjöhult småbruk eller gården.

Rekommenderad dryck:
Folköl från grannen ÖlsboEFTERRÄTTER

Vilken måltid blir inte bättre med efterrätt? Stannar ni fler nätter går det även fint att beställa rätterna som en eftermiddags eller förmiddagsfika.

HOTAM TOTAM

Smör, havregryn, socker och rabarber eller blåbär från gården när det finns, annars blir det ofta äpplen med kanel. Allt steks i panna och äts med vaniljglass från Stafsäter.
Perfekt som efterrätt!
135 kr per person

GLASS

Glass i skogen, funkar det? Absolut! En glassig efterrätt med lokala råvaror från Stafsäters Gårdsglass. Såklart med skogstema i smakerna, blåbär och granskott!
150 kr per person

OSTKAKA

En klassisk ostkaka från Fresons i Rimforsa. Lagom för två personer som efterrätt eller en person som lyxig lunch. Äts kall eller ljummen och serveras med sylt.
225 kr (lagom till 2 personer)


DRYCK & Dryckespaket

Dryck kan köpas på plats men förbeställ gärna, vi har en rad olika alkoholfria alternativ som passar till våra matkorgar. Drycken levereras kyld ihop med maten.

Ett sexpack lokal öl

Lokala folk- och lättöl från grannen Ölsbo. Passar fint i badtunnan eller bara att avnjuta framför elden till en god kolbulle eller lamm.
330 kr

Blandad back

Svårt att välja? Då är vår blandback det perfekta alternativet, sex drycker med en blandning av läsk, lemonad och folköl.
270 kr

Lokal blandning

En flaska Aroniadryck från Found on the ground gjord i Rimforsa bara någon mil från oss, bra middagsdryck eller något att sitta med framför elden tills mörkret faller på. Utöver detta och två lokala folköl från grannen Ölsbo, kanske till badtunnan?
265 kr

Lemonad och läsk

Två lemonad från Kivik samt två läsk från Törst.
160 kr

Dryck vi brukar ha hemma

 • Aroniadryck (alkoholhalt 0% )– Närproducerad råpressad aronia från Rimforsa som ger en fin balans av syra och fruktighet från Found on the Ground. Funkar både till ostbrickan och middagen.
 • Ölsbo pilsner 2.5% 33cl – Från grannen Ölsbo Gårdsbryggeri köper vi en underbart god ekologisk folk- och lättöl.
 • Mousserande fläderblomsvin, Kiviks musteri (alkoholhalt 0,5 %)
 • Lemonad från Kiviks musteri
 • Läsk från Törst

TA MED PÅ TUR

Till våra vandrings- och cykelpaket skickar vi med en lättare lunch och fika. Dessa går även att beställa var för sig, antingen att ta med eller äta vid rummet.

TUNNBRÖDSRULLE

Lättare lunchalternativ som inte behöver tillagas och går lätt att packa ner i ryggsäcken på utflykten eller ätas på en stubbe i skogen.
Wrap med hantverksbakade tunnbröd från Gävbo Bakstra, fyllt med säsongens grönsaker från Eksjöhult småbruk och gården, hummus eller aioli, toppas med balsamvinäger och picklad rödlök.
Färdiga att äta och går utmärkt att ta med som matsäcksmat på utflykten eller vägen hem.

FIKAKORG

En klassisk fikakorg med kaffe hembakade bondkakor och bullar enligt vår mormors recept. Säg till om ni vill ha saft eller the istället för kaffet! Ta med och avnjut varsomhelst i skogen eller på utflykt.

Dryck

Dryck kan köpas på plats. Vet ni redan innan går det även fint att förbeställa.


FRUKOST

Frukost ingår i din bokning och då ingår även kaffe eller the. Har du ett barn som ska hänga med ingår frukost på sängen om den är över 2 (och då betalar som en extra person), mindre barn kan köpa till barnfrukost.

Frukost på sängen

I frukostkorgen finns klassiska frukostmåsten som yoghurt från Naja, bär från gården eller egengjord granola, hantverksbakat tunnbröd från Gävbo Bakstra, hembakad filmjölkslimpa, knäcke, färsksaltad gurka från Kinda gurka, smör, ost och ägg från Eksjöhult småbruk. Äpplemust från Östgöta musteri att dricka. Vi kommer med korgen mellan 8:30 och 9:00.

Barnfrukost

Till de barn som inte äter så mycket på morgonen plockar vi ut några favoriter till frukostkorgen. Yoghurt med bär eller musli, hantverksbakat tunnbröd. Smör, ost och saltgurka till pålägg och mjölk att dricka.
Kan beställas till barn upp till två år (för äldre barn ingår en frukost på sägen).
95 kr

Samtliga våra huvudrätter är i grunden vegetariska eller går att få både veganska och vegetariska. Även efterrätter och snacks går att få veganska, och såklart även frukost. Säg bara till vid beställning.

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från t.ex. gluten, mjölk eller nötter eftersom vi har dessa produkter i köket. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig. Kolbullarna går ej att få glutenfria.

Viktigt att du meddelar specialkost och allergier vid beställning!


ÖSTGÖTSKA PRODUCENTER

På Naturlogi brinner vi för hållbara och lokalproducerade livsmedel. Vi är därför stolta medlemmar av Östgötamat och har hela tiden som mål att så mycket som möjligt av den mat vi serverar kommer från lantbruk och producenter i trakten. Läs gärna mer på: http://www.ostgotamat.se/

För oss är det viktigt att hitta mathantverkare och producenter som, precis som vi, brinner för det lokala, småskaliga och hållbara. Här hittar ni mer information och länkar till våra samarbetspartners rörande råvaror och produkter till våra matkorgar. Är du en producent eller mathantverkare i trakten? Här gärna av dig och se om vi kan starta ett samarbete.

Eksjöhult småbruk
Här odlar Mathilda och Tom grönsaker helt utan besprutning, konstgödsel eller fossila bränslen. Gården ligger ungefär 1,5 mil från oss och under sommaren levereras grönsakerna till våra matkorgar främst från Eksjöhult.

Fresons bageri och trädgård
I Rimforsa, ca 2,5 mil från oss, ligger Fresons bageri och trädgård. Där hämtar vi den fantastiska ostkakan som finns till efterrätt.

Ölsbo
På granngården Ölsbo bryggs det passande nog öl! Vilken lycka att kunna servera öl från granngården, dessutom gjord helt på svenska och ekologiska råvaror.

Found on the ground
Annelie och Sofia råpressar aroina och framställer en dryck med en känsla av att dricka mark, skog och glöd i samma klunk. Drycken framställs på Hallstad Säteri i Rimforsa ca 2 mil från oss och passar perfekt till maten, ostbrickan eller bara att dricka på kvällen.

Gävbo Bakstra
Hantverksbakat tunnbröd av ekologiska, lokala råvaror och kulturspannmål bakas i Gammalkil ca 2 mil från oss. Ett fantastiskt bröd som både ingår i frukosten och i våra tunnbrödsrullar, där är det oftast Sverkers potatistunnbröd som gäller, om det finns gammelpotatis kvar för säsongen såklart!

SAMLADE RECEPT

Här har vi samlat en lista på mat som vi gillar att laga över öppen eld. Kanske hittar ni som planerar att ta med mat något bra tips!

 • Kanelbullar över eld
  Kanelbullar över eld är otroligt gott, förbereds hemma och tillagas utomhus.
 • Pulled lamb
  Pulled lamb är en smarrig het lammgryta som kokas till köttet faller isär och gärna äts i bröd med goda tillbehör.
 • Hotam Totam
  Hotam Totam är en smidig och riktigt god efterrätt som går bra att laga över öppen eld.
 • Pinnbröd
  Det klassiska grilltillbehöret. Här är vårt favoritrecept.
 • Pastasås med kantareller
  Perfekt när du hittat kantareller eller annan god svamp i skogen.