HÅLLBARA MÅLTIDSUPPLEVELSER i naturen

Skogen är vår restaurang och runt elden finns vår matsal. För måltidsupplevelser samlas vi i det vi kallar Gläntan. Här finns både lägereld, plats under tak och vår Skogslounge med en glasvägg mot väder och vind och en sprakande kamin som värmekälla. Ni som bor i skogsrummen lagar generellt maten vid ert rum men ni kan även passa på att komma när det erbjuds middag i Gläntan.

Vi erbjuder både traditionella middagar där ni blir serverade och måltidsupplevelser där ni lagar maten själva över elden. Råvaror väljs lokalt och efter säsong med gården och skogen som inspiration.

En middag i Gläntan är inte som ett vanligt restaurangbesök, det är något alldeles särskilt.


Måltidsupplevelser och middagar att boka som grupp

Ta med kompisgänget, kollegorna eller famljen för en stund i Gläntan, laga kolbullar själva över elden eller få en måltid serverad. Under vintern är vi inne och på sommaren dukar vi upp i pergolan. Går att boka året om och från 8 personer.

Vi kan även hjälpa er att boka taxi från Linköping, Mjölby eller Motala. Vi samarbetar även med HaMa adventures och genomför måltidsupplevelser för företag på plats i Vidingsjö.

Laga mat tillsammans över elden

Ta med vänner, familj eller kollegor ut till oss i skogen och upplev något nytt tillsammans. Här lagar ni era kolbullar själva över öppen eld, vi är med och lotsar er rätt bland eldar och kolbullepannor. Kobullen är som en slags pannkaka fylld med knapertstekt fläsk (eller stekost för den som föredrar det), fantastiskt god ihop med lingonsylt och gurka från Kinda gurka. Fläsket kommer från Glada Grisar i Vimmerby och stekosten från Naja.

Kolbulle är en klassiker på Naturlogi och vår absoluta favorit att laga i grupp, går att få vegansk och gluten eller laktosfri. Till efterrätt är det Havresmul med bär eller frukt i säsong (oftast rabarber, äpple eller blåbär). Drycker finns ett blandat utbud med bland annat öl från grannen Ölsbo.

Vad ingår:
– Allt är förberett och framdukat inför tillagning.
– Vi instruerar och hjälper er igång och berättar samtidigt om oss, maten och råvarorna.
– Ni äter kolbullarna vartefter de är redo.
– Vi ordnar kaffe och efterrätt.
– Vi tar hand om all disk och plockar av bordet.
Går att boka året om, är det regnigt kan vi både laga kolbullen och äta under tak.

PRIS: 425 kr / person
Lingondricka ingår, övrig dryck tillkommer.

Vill ni skippa matlagningen själva och bara njuta av måltiden? Kanske vill ni ses ett gäng men tycker det är svårt att prata på restaurangerna i stan, då är Gläntan perfekt för er. Tillåter vädret är vi normalt ute men ni kan såklart vara med och påverka om ni vill sitta ute i pergolan eller inne i Skogsloungen. I vår dryckesmeny hittar ni flera Svenska viner men även några Europeiska producenter med hållbara jordbruk och strävan mot minimal klimatpåverkan. Såklart hittar ni även lokal öl och lättdrycker.

Naturlogis viltgryta med snacks och efterrätt

– Lokala ostar, chark och Torstens fröknäcke
– Gryta på hjort från trakten, serveras med rostad potatis från slätten, grönsaker från Eksjöhult, goda toppings och bröd. 
– Pannacotta med årstidens söta från skogen eller trädgården, kaffe

PRIS: 550 kr per person
– Lingondricka ingår övrig dryck tillkommer.

Trädgårdens buffé

Buffe med härliga rätter med inspiration från vad som finns i landet för säsongen. Har oftast en bas av paj för säsongen, kallskuren rökt hjort, honungsglaserad morot, rostad potatis från slätten med pepparrot, säsongens trädgårdssallad och hembakat bröd. Övriga tillbehör varierar mer över säsongen. Lättare på sommaren och lite mer rustik under vinter halvåret.

PRIS: 455 kr per person
– Fläderblomsdryck ingår övrig dryck tillkommer.
– Kaffe och kaka på maten ingår
– Välj till efterätt (panacotta) för 90 kr per person.


För dig som bor i skogsrummen

Ni som bor i våra skogsrum lagar maten själva över elden vid ert rum*. Allt är förberett, det enda ni gör är själva tillagningen. Instruktion och allt ni behöver medföljer, disken sköter vi. Ni behöver inte vara vana vid att laga mat över eld, vi hjälper er om ni har frågor, matlagningen brukar vara en trevlig stund och aktivitet under kvällen.

Kommer ni samtidigt som vi har några av våra andra middagar eller event kan ni givetvis boka in er på dessa, tänk bara på att vara ute i god tid. Det blir ofta fullt och det finns inga platser reserverade för rumsgäster.

*Detta gäller generellt om det inte framgår annat av er bokning eller paket.


Menyn varierar något över säsongen och tillbehör kan komma och gå men basen är för det mesta;

– Charkbricka med lokal ost och gårdens ölkorv. Serveras oftast när ni kommer.

– Viltgryta eller vegetariskt alternativ,  säsongens grönsaker från Eksjöhult som steks över elden,  säsongens tillbehör och bröd.

– Stekt smulpaj  och årstidens söta från gården, tillagas över öppen eld.

Pris: 550 kr per person
Barn upp till tolv år kan köpa en mindre portion för 225 kr.
Dryck: se nedan
Allergier och specialkost meddelas innan vistelsen, se information längst ner på sidan. Menyn går även att få vegansk.

Bubbel och praliner
Lokalt tillverkade skogspraliner från Ett kilo socker.
PRIS med bubbel;
– Beskows Symfoni Blommig 0,3 % – 350 kr
– Julien-Moussy, Frankrike, Champagne – Blanc de Blancs Brut – 1 200 kr

Lunch med fika
Potatissallad med rökt lamm, perfekt att plocka ner i ryggsäcken på utflykten eller ätas på en stubbe i skogen. Fika med kaffe och hembakade bondkakor och bullar.
PRIS: 250 kr

DRYCK
Dryckespaket till säsongens meny
Vi väljer ett lämpligt vitt eller mousserande vin till förrätten och ett lämpligt rött till huvudrätten. Levereras till ert rum ihop med maten.
PRIS: 950 kr

Sexpack lokal öl till badtunnan
Tre öl från grannen Ölsbo och tre från Vreta Kloster, perfekt att avnjuta i tunnan. Vi sätter ihop en lagom mix med 4 starköl och 2 folköl.
PRIS: 495 kr


Beställ i förväg så vi har möjlighet att förbereda era beställningar innan ni kommer.

Allergier: Vi kan inte garantera att det är fritt från något eftersom vi har de flesta allergener i köket, t.ex. mjöl, mjölk och olika kryddor. Däremot har vi rutiner för att separera de olika varorna och är noga med rengöringen. Vi har inga nötter i köket men kan inte garantera att gäster har haft med sig nötter till rummen. Kom ihåg att meddela allergier vid bokning av mat och fråga gärna om du undrar över något eller om du behöver särskilda rutiner för att din mat ska bli säker för dig.

Specialkost måste meddelas i förväg.